Chihuahua

Geplaatst op zaterdag 05 februari 2005 @ 12:50 , 118 keer bekeken

Chihuahua

De Chihuahua valt vooral op door zijn formaat. Hij is onbevreesd en levendig en een ideale huisgenoot voor wie klein woont, maar zijn temperament maakt hem minder geschikt voor kinderen.

GESCHIEDENIS
Er is weinig bekend over de Chihuahua voor zijn ontdekking in Mexico, zo'n honderd jaar geleden. Men neemt aan dat de oorspronkelijke Indiaanse bewoners hem als sedert eeuwen hebben gefokt. De Tolteken, de voorlopers van de Azteken, noemden hem Techichi. Zijn tegenwoordige naam is ontleend aan de Mexicaanse staat waarin hij is herontdekt.

BESCHRIJVING
Dit kleinste ras ter wereld hefet twee slagen: met gladde korte en met lange vacht. Verder zijn de hondjes hetzelfde. Ze kwamen oorspronkelijk in dezelfde nesten voor. Elke kleur of combinatie van kleuren is toegestaan.

TEMPERAMENT
De Chihuahua is zeer trouw en hecht zich enorm aan zijn eigenaar. Op vreemden is hij minder gesteld, hij is dan ook jaloers en bovendien bijzonder waaks.


VACHTVERZORGING
De glad aanliggende, korte vacht moet af en toe worden geborsteld. Maar de lange vacht vraagt om een dagelijkse borstelbeurt met een zachte, veerkrachtige borstel. Baden alleen indien noodzakelijk. Kijk regelmatig de oren na.

BEWEGING & VOEDING
Het is verleidelijk deze kleine hondjes in een as rond te dragen. Op reis kan dat ook heel goed, maar ze moeten ook aan de lijn wandleen om fit te blijven. Een tuigje is veiliger dan een halsband. Ze stellen geen bijzondere voedingseisen. Geef ze bij voorkeur twee kleine maaltijden per dag.GEZONDHEIDSPROBLEMEN
Chihuahua's zijn tamelijk gezond, hoewel ze soms oogproblemen hebben of een dichtgeklapte luchtpijp, losse knieschijven en hartafwijkingen.

LET OP
Deze kleine hondjes vallen aan als ze zich bedreigd voelen. Aai daarom geen vreemde Chihuahua's.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: